Wat doet de Hersen Darm Stichting voor ouders

"Van lusteloos naar energiek..."

Er bestaat een directe relatie tussen de hersenen en de darmen. De bacteriën in de darmen veranderen de werking van de hersenen en kunnen zo je denken en doen beïnvloeden. Wanneer de darmen niet goed werken kunnen er dus gedragsstoornissen ontstaan.

Bas, 10 jaar oud, had last van concentratieproblemen. Drie jaar lang hadden zijn ouders van alles geprobeerd, zijn concentratie en schoolresultaten werden niet beter, niets bleek te helpen. Opvallend was dat Bas vaak van school gehaald moest worden wegens hoofdpijn en buikpijn. Na een KNP-onderzoek werd een forse darmdysbiose gevonden.

Naar aanleiding hiervan werd besloten te starten met speciale supplementen voor de optimalisatie van de darmen. Verwacht werd dat dit zou leiden tot een afname van concentratieproblemen. Bas zijn aandacht en concentratie zijn inderdaad sinds de start van de behandeling flink verbeterd. Bas zat weer lekker in zijn vel, was energiek en gemotiveerd. Van juffen kregen ze te horen dat zijn werkhouding enorm verbeterd was!

Heeft uw kind last van concentratieproblemen, weinig energie, buikpijn en/of hoofdpijn? En wilt u uw kind niet steeds medicijnen toedienen? De Hersen Darm Stichting doet onderzoek naar de connectie tussen de hersenen en darmen en kan zo de klachten op een alternatieve wijze verminderen.

Aanmelden voor onderzoek

Heeft uw kind ook last van concentratieproblemen en weinig energie? Klaagt uw kind over buikpijn en/of hoofdpijn? En wilt u uw kind niet steeds medicijnen toedienen? Meld u dan aan voor deelname aan ons onderzoek om de klachten op een alternatieve wijze te verminderen.